Anmeldelse af Acrylographs 0.7 mm

Anmeldelse af Acrylographs 0.7 mm

De nye tuscher fra Archer & Olive er noget der bliver snakket meget om i Bullet Journal-land. Folk har ventet spændt, forudbestilt, elsket på forhånd og været utålmodige. Jeg har selv haft det på samme måde, for jeg elsker de mange flotte notesbøger fra Archer & Olive, og efter jeg prøvede mærket første gang, blev jeg overbevist om ikke at skulle bruge andet. Derfor var det også en selvfølge, at jeg måtte eje de smukke Acrylographs, da de kom.

Acrylographs fra Archer & Olive er naturligvis vandbaserede, og er derfor helt perfekte til Bullet Journaling, da der ikke er noget bleeding.

Farvepaletten

Der findes 3 forskellige pakker med Acrylographs. I hver pakke er der der 10 forskellige tuscher: 8 unikke farver, 1 hvid og en blender. I alt er der altså 25 forskellige farver. Farvepaletten er derfor ikke voldsomt stor, men jeg synes alligevel den dækker de fleste behov.

Primary-pakken indeholder de mest almindelige farver, herunder blandt andet rød, orange, gul, grøn og blå. Den dækker altså de fleste behov og har mange muligheder.

Jewel-pakken indeholder farver, som jeg vil beskrive som efterårsfarver. Det er blandt andet pastelfarver, karrygul og mosgrøn.

Tropical-pakken indeholder klare farver. Pakkens navn passer ret godt til farverne, for jeg tror den bedste måde at beskrive dem på er tropiske farver; forskellige blå nuancer, pink og lilla.

Personligt kunne jeg ikke holde mig til én pakke. Jeg forelskede mig selvfølgelig i alle farverne på én gang. Mine absolutte favoritter er helt klart Jewel og Tropical-pakkerne. Deres indhold af forskellige farver passede perfekt til mig og min Bullet Journal – men jeg afviser ikke at skulle eje Primary-pakken også.

Tørretiden

Når man snakker tuscher, synes jeg bestemt også det er værd at snakke om tørretiden. Når jeg sidder med min Bullet Journal, tegner og dekorer jeg gerne i lang tid. Og så kan jeg blive så ærgerlig, hvis jeg ikke er opmærksom på tuschernes tørretid, og jeg derved kommer til at tvære farverne rundt på hele siden. Derfor har jeg testet tørretiden på mine Acrylographs.

Som det ses på billedet, har jeg lavet intervaller med henholdsvis 5, 10, 15 og 20 sekunder. Hvis jeg tegnede et større område med tuscherne, var tørretiden 20 sekunder. Hvis jeg derimod kun brugte dem til at skrive med, var de tørre i løbet af 5 sekunder.

Der er altså stor forskel på tørretiden afhængig af, hvordan man vælger at bruge tuscherne. Det er ikke en tørretid, som jeg er utilfreds med, jeg tænker det er meget forventeligt. Samtidig synes jeg det er et stort plus, at man kan se hvornår farverne er tørre. Man kan ligesom se hvordan de våde farvepigmenter tørre op på papiret, og når det ikke længere ser vådt ud, så kan man heller ikke tvære farven ud.

Lag

Denne anmeldelse er for de Acrylographs, som har et 0.7 mm hoved. Det anbefales at de bruges til at skrive eller lave detaljer med, mens tuscherne med 0.7 mm hoved bruges til at udfylde større områder med. Men da jeg endnu ikke har kunnet købe 3.0 mm-tuscherne, har jeg forsøgt mig med 3.0 mm.

At bruge denne størrelse Acrylographs til at udfylde større områder med, så jeg ikke som en succes. Det lagde sig sjovt på papiret, og når man tegnede det samme sted, for at fylde ordentligt ud med farve, var det som om farven klumpede sammen på papiret.

Men holder man sig til at skrive med dem eller lave små detaljer, er de helt perfekte!

Nips

De små fine nips på tuscherne er perfekte til at lave detaljer med. Desværre oplever jeg også nogle problemer med dem.

Når du skal bruge dine Acrylograph-tuscher, skal du starte med at ryste dem, og dernæst trykke nippen ned mod en overflade – på samme måde, som når man skal bruge Posca-tuscher. Jeg har oplevet med flere af mine tuscher, at nippen ikke kommer med ud igen, men i stedet sidder fast oppe i tuschen. Og så oplever jeg også, at nippen simpelthen går i stykker.

Det virker som om at nippen er lavet af små plastik-hår der er sat sammen, så når man trykker denne ned mod en overflade, kan de finde på at brække fra hinanden.

Det er rigtig ærgerligt, da tuscherne jo faktisk er ret dyre. Det havde måske været ideelt med en anden tip, som ikke gik så nemt i stykker.

Tilbehør

Sammen med tuscherne kommer der også en masse tilbehør. Ovenover har jeg beskrevet problemet med, at de små nips går nemt i stykker. Det har Archer & Olive heldigvis sørget for at afhjælpe en smule, da man sammen med hver pakke også får 2 ekstra nips, som er ret simple at udskifte.

Udover ekstra nips, så er der også en fin blending palette med. Her kan du bruge din blending-tusch, du kan bruge den til at få farven ud i nip’en på eller måske at bruge den som pen-test.

Konklusion

Acrylographs 0.7 mm fra Archer & Olive er nogle rigtig fine tuscher. Der er en flot farvepalette og de 2 forskellige tykkelser giver mange muligheder. De er dog lidt dyre, og så er det ekstra ærgerligt, at der ikke er helt styr på ting som nips og funktion. Det stopper mig dog ikke fra at bruge dem, for de flotte farver kan jeg ikke helt holde mig fra!

Skriv et svar