Digitalt eller fysisk?

Digitalt eller fysisk?

Den tidsalder vi lever i er meget digitalt. Næsten alt foregår faktisk digitalt nu om stunder. Med vores telefoner i hånden kan vi betale for vores indkøb, læse dagens avis og tjekke op på, hvordan ungerne har sovet i vuggestuen. Med computeren kan vi lave alle vores lektier, vi kan arbejde hjemmefra og vi kan faktisk også blive skilt. Der er nærmest ikke den ting, som vi ikke kan klare digitalt.

Den digitale kalender er én af de ting, der er fulgt med os. Med telefonen ved hånden kan vi have styr på alle vores aftaler, så kår Moster Sanne spørger om vi kan passe kattene om 4 uger, kan vi med det samme se, om vi har andre planer. Og det er da nemt! Er det ikke?

Med en Bullet Journal vil nogle sige, at man afviger fra alt det digitale. Med en Bullet Journal behøver man ikke bruge en digital kalender eller en app til at holde styr på sine månedlige kvindesager. Eller hvad?

Selvom jeg er meget glad for min Bullet Journal og praktisk talt altid har den med mig i tasken, så vil jeg alligevel ikke undvære min digitale kalender eller mine mange smarte apps. Jeg forsøger at blande det hele sammen, for der er ikke noget af det, som jeg føler jeg kan erstatte det andet med. Min Bullet Journal giver mig ro og pusterum, mens min digitale kalender er praktisk og hurtig. Når jeg er på farten, bruger jeg derfor min digitale kalender. Når jeg så laver mine monthly og weekly spreads, så overfører jeg automatisk mine aftaler.

Jeg har altid lidt af migræne, men jeg har aldrig rigtig fået styr på det. Der er mange ting, som kan tricke et migræneanfald, men mine trickere kender jeg ikke. Da jeg satte dette års trackere op, lavede jeg derfor også en hovedpine-tracker. Jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke fungerede for mig. For det første glemte jeg at udfylde den, fordi den lå allerforrest og ikke dér, hvor jeg var i bogen. For det andet fik jeg slet ikke alle de detaljer med, som jeg gerne ville have haft – såsom væskeindtag, motion, koffein og mange andre ting. Det er jo egentlig ting, som jeg ville kunne krydse af i min habit tracker, men så ville den bliver monster lang og uoverskuelig.

Løsningen på dette blev en app designet til at tracke migræneanfald. Det er nemt, hurtigt og lige ved hånden. Når jeg er til kontrol ved min neurolog, kan jeg nemt give appen frem og give ham alle de data, som han skal bruge.

Jeg er rigtig glad for min telefon, hvor jeg har en masse digitale redskaber på. Men jeg er også rigtig glad for min fysiske Bullet Journal. Det ene behøver ikke nødvendigvis udelukke det andet – en kombination kan være vejen frem.

Skriv et svar