Koldhævede tipo 00-boller med solsikkekerner

Koldhævede tipo 00-boller med solsikkekerner

Om aftenen når jeg sidder og snacker, for det sker lidt ekstra i disse tider hvor der ikke er forskel på weekend og hverdag, har jeg manglet lidt lyst brød til min hjemmelavede skinkesalat. Også som morgenbollen for at skifte de grove kerne og mørke mel ud engang imellem. For det må man gerne – i hvert fald herhjemme.

Med min lille søn hjemme, er den hurtigste måde at få lavet boller på, uden tvivl ved at lave en koldhævet dej. Den røres sammen i en skål med en grydeske, sættes på køl i 8-12 timer, bages så i ovnen og så er der altså boller. Det er så nemt og er derfor min foretrukne måde at bage boller på.

Jeg kan enten finde på at lave dejen om morgenen, så der er friskbagte boller som aften-snack eller også om aftenen og så er der friskbagte boller til morgenmad. Begge dele er lige lækkert – og så dufter det jo bare fantastisk i hele huset, når bollerne er bagt.

I denne opskrift, kan du vælge at tilsætte 1/2 tsk bagenzym, for at gøre skorpen mere sprød og bollen lidt ekstra blød. Det er valgfrit – jeg har prøvet med begge dele, og ligegyldig hvad du gør, så bliver det bare en rigtig lækker bolle.

Koldhævede boller med tipo 00-mel og solsikkekerner

Dette er en lækker lys boller med masser af lufthuller og en lækker sprød skorpe.
Samlet tid 12 t 25 min
Antal 9 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk tørgær
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 knvsp salt
  • 4 dl tipo 00-mel
  • Majsgryn til toppen af bollen

Sådan gør du
 

  • Miks alle ingredientserne (bortset fra majsgrynene) i en skål. Rør godt til dejen er lækker og blød.
  • Lad dejen hæve overdækket i køleskabet i 8-12 timer – fx natten over.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  • Mens ovnen varmer op, laver du bollerne. Brug 2 spiseskeer og dyp dem i koldt vand. Tag en klat dej og læg på bagepladen. Gentag til al dejen er brugt.
  • Drys majsgryn over toppen på bollerne.
  • Bag i ca. 20 minutter.

Ønsker du at printe opskriften fint ud til din egen bage-bujo eller til din egen opskrifts-mappe, så har jeg lavet en printable, som du kan downloade og printe ud. Klik på download-knappen nedenfor, og så er den lige klar til at gemme!

Skriv et svar

Opskrift Vurdering