Kunsten at starte en ny Bullet Journal

Kunsten at starte en ny Bullet Journal

Med en smartphone ved hånden, er vi vant til at kalendere, noter og to-do-lister aldrig bliver fyldt. Vi kan altid proppe mere ind eller udvide. Der er ikke en sidste side. Men det er der i en notesbog – og derfor også i en Bullet Journal.

Når min gamle Bullet Journal er ved at være fuld og jeg skal skifte til en ny, bliver jeg altid lidt sørgmodig. I denne omgang har min Bullet Journal varer fra januar til og med august 2020. Det er altså 8 måneder, hvor den har fulgt mig gennem tykt og tyndt – og pludselig skal den udskiftes. Alle minderne, aftalerne, de flotte sider og mine noter skal sættes på hylden og noget nyt skal bygges op.

Når jeg læser på diverse Bullet Journal-grupper på Facebook, kan jeg fornemme at det for mange er vigtigt, at bogen holder et helt kalenderår, så der ikke sker et skift midt i året. Det er ikke noget der generer mig – for jeg ved simpelthen, at jeg ikke kan få en bog til at strække et helt år. Det har jeg for mange samlinger og små tegninger til.

Hvad skal jeg vælge?

Det første skridt til at starte på en ny Bullet Journal er at finde den rigtige notesbog.

Det var et ret simpelt valg for mig. Den notesbog jeg netop har afsluttet er af mærket Archer & Olive. Det er første gang jeg har benyttet mig af dette mærke – men jeg fandt hurtigt ud af, at der bestemt ikke var sidste gang. Jeg forelskede mig hurtigt i de smukke covers, de tykke sider og hele designet. Derfor skulle jeg have en bog fra Archer & Olive igen. Jeg havde kigget længe efter hvilken det skulle være, og jeg troede egentlig jeg havde besluttet mig. Lige indtil søde Sidsel fra Daily Dots og søde Irene fra Handwritings forærede mig en Neopolitan fra Archer & Olive i gave da jeg blev færdiguddannet. En Neopolitan har skiftevis hvide, sorte og brune sider – og så er den simpelthen så smuk.

Jeg har aldrig prøvet at bruge andet end hvide sider i en Bullet Journal før, så jeg er lidt på bar bund. For udover at skulle skifte notesbog, skal jeg også finde nogle gode skriveredskaber. De skriveredskaber jeg finder, skal fungere på både hvidt, brunt og sort papir.

Der findes mange forskellige skriveredskaber i Bullet Journal-verdenen. Personligt har jeg en stor kærlighed til mine Tombow Dual Brush Pens, men med brunt og sort papir, giver de ikke hvad jeg ønsker mig. Jeg ønsker mig klare og gennemgående farver. Så har jeg også Acrylograps fra Archer & Olive, som jo er et oplagt valg. Men som jeg har skrevet i min anmeldelse af tuscherne, er der nogle småproblemer med dem. Jeg vil derfor prøve at lede efter hvilke andre muligheder der findes derude.

Hvad skal jeg have med?

Når jeg sidder med en næsten fuld Bullet Journal og skal begynde at forberede den næste, er der flere måder, jeg kan vælge at planlægge det på. Den nemmeste måde for mig, er først at kigge hele den gamle igennem, og sætte små sticky notes dér, hvor der er en side, jeg finder relevant at gemme.

Ved at sætte sticky notes i den gamle Bullet Journal, giver det mig et hurtigt overblik over, hvilke sider jeg finder relevante. Og det giver mig muligheden for bagefter at kigge dem allesammen hurtigt igennem igen, for at sortere til eller fra. Ved at gå processen igennem én gang til, kan det være at jeg måske finder 2 sider, der minder så meget om hinanden, at der kun er brug for den ene – eller at jeg kan slå de 2 sider sammen.

Når jeg har kigget min gamle Bullet Journal igennem, bruger jeg også et par timer på at gå igennem både Instagram og Pinterest, for at se om jeg kan finde helt andre sider, som jeg ønsker at lave i min nye Bullet Journal.

Hvordan skal det se ud?

Når jeg er gennem processen med at kigge min gamle Bullet Journal, Instagram og Pinterest igennem, så er jeg ved at være klar til at planlægge.

Først laver jeg, i min gamle Bullet Journal, en liste med de sider, jeg gerne vil flytte med over og de nye sider, som jeg ønsker at tilføje. Denne liste giver mig et hurtigt overblik over de forskellige sider der skal laves, så jeg nemt kan planlægge rækkefølgen og hvordan det skal se ud.

Når jeg så har alle siderne og deres rækkefølger klar, så begynder jeg at planlægge hvordan det skal se ud. Jeg laver nogle grove skitserende for de sider jeg finder det relevant. Min hovedpinedagbog, som jeg gerne vil flytte med over, skitserer jeg ikke op, da jeg allerede ved hvordan den skal se ud. Men min Future Log, som jeg godt kunne finde på at ændre designet på, skitserer jeg op, for at gøre mine tanker omkring det visuelle.

Den første streg

Efter hele forberedelsesfasen, er det tid til at sætte den første streg. Når al forarbejdet er gjort, så kan jeg sidde med mine tuscher og klistermærker, og sætte det hele op i min nye Bullet Journal. Og vupti – så sættes den gamle hen i bogreolen, og det er nu den nye, som skal følge mig i tykt og tyndt.

Nævnte materialer

I dette indlæg har jeg nævnt forskellige materialer, som jeg har brugt i overgangsfasen til en ny Bullet Journal. For at gøre det nemt for dig, som læser, linker jeg herunder til de forskellige materialer, så du nemt kan finde dem.

Archer & Olive Neopolitan notesbog

Archer & Olive Acrylograhps

Tombow Dual Brush Pens

Skriv et svar